Cărți

Eu-te-am făcut, eu te omor

Romanul spune povestea locuitorilor unui orășel în care focul mocnit al conflictului dintre tineri și bătrâni prinde o asemenea putere, încât ajunge să ardă cu flacără, transformându-se într-un adevărat război.

Conflictul dintre generații există și a existat dintotdeauna, sfâșiind cu indiferență ceea ce doar iubirea poate coase la loc. Și doar naivitatea poate cotrobăi prin tragicele sertare ale unui măcel până găsește ceva amuzant. Doar imaginația curioasă și inocentă a naivului care sunt îți poate scoate războiul din suflet și din minte, proiectându-l pe ecranul fantasticului, în speranța că, astfel, oroarea conflictului dintre generații va trezi naivul care ești înainte de a fi prea târziu.

Am scris povestea pe mai multe voci, pentru că doar ascultând-o cu atenție pe fiecare vei putea distinge și înțelege cât mai mult din cele 360 de grade ale adevărului.

Citindu-l, cea mai mare provocare va fi să nu te așezi în nici una dintre tabere, indiferent dacă te consideri tânăr sau bătrân. Dacă poți.


Sa nu ne facem de ras in fata furnicilor

Să nu ne facem de râs în fața furnicilor

Amanda este o fetiță de doisprezece ani care, pentru o fetiță de doisprezece ani, e al naibii de isteață. Are doua codițe mai mereu împletite, o sută optzeci și nouă de pistrui și doi părinți cu care nu se înțelege deloc. Dar deloc. Și dacă nu sunt părinții mei? Stăpânită de această frică teribilă, Amanda se transformă în detectiv, pornind în căutarea Adevărului. Își chestionează rudele și vecinii, colegii și apropiații, caută indicii, bănuiește implicarea armatei SUA și un experiment genetic. Totul pentru a găsi dovada că este infiată.

Amanda caută adevărul despre ea și despre părinții ei, caută prietenia, caută iubirea în cei din jur și caută iubirea de sine, își caută locul în lume, în familie și în propriul corp. Tot investigând, Amanda află o mulțime de lucruri despre ceilalți și mai ales despre ea. Dar oare va afla ce o interesează cu adevarat?

Primul meu volum de proză nu vrea să scape omenirea de cine știe ce altă întrebare, ci, dimpotrivă, vrea s-o ajute să-și mai pună câteva. Romanul așteaptă să fie deschis de oameni deschiși, criticat de critici, și, mai cu seamă, citit de cititori.

Lectură plăcută!


Scrisori de lângă tine

Dragă tu,

Aceasta nu este o carte, e o colecție de gânduri și de trăiri despre iubire trimise ție de cineva atât de aproape de tine, încât ai putea crede că ți le-ai trimis chiar tu. Și totuși, surprinzător, deși e așa aproape încât ar putea să ți le șoptească la urechea sufletului, a ales să îți trimită scrisori. Pe care le-a legat frumos, le-a pus o copertă cartonată, să nu le ia vântul, și iată că acum ajung la tine, cititorule. Întinde mâna și deschide-ți Scrisorile!

Cu drag, Iv.


Cartea săruturilor

Patruzeci și două de tipuri de sărut într-un singur volum, toate trăite chiar de cititori, puse în versuri de mine și ilustrate de același extraordinar Vali Petridean. De la cel mai nevinovat la cel mai electrizant, de la cel mai familiar la cel mai spontan, de la pupic la pasiune, multe dintre săruturile trăite sau imaginate de cititori se regăsesc aici. Cartea Săruturilor e o carte scrisă împreună cu cititorii și nu este în niciun caz doar pentru cei îndrăgostiți. Părinți, iubiți, bunici, prieteni sau copii, toți pot descoperi poezia propriilor săruturi așternută pe pagini de hârtie vie, vie, vie.


16 poezii de iubire pe care mi le-aş fi scris mie dacă aş fi fost tu

Aceasta este o carte de citit cap în cap. Dacă aveai nevoie de încă o dovadă că poezia aduce îndrăgostiții împreună, cele 16 poeme îți pot fi de folos. Fiecare dintre ele este tipărit astfel încât să poată fi citit în același timp de o pereche de îndrăgostiți. Un volum numai bun de răsfoit atunci când îți e dor de jumătatea ta mai bună, „16 poezii de iubire pe care mi le-aş fi scris mie dacă aş fi fost tu” îşi așteaptă continuarea în poveștile tale.


Nesfârșesc

Lumea acestui volum e plină de povești de iubire dulci sau amare, sms-uri în versuri, detalii naive de zi cu zi, trădări, întrebări și mici revelații la final de poem. Nesfarșesc e o carte care nu se termină niciodată, continuă să trăiască în tine și după ce o închizi, nesfârșind în interiorul tău. Ai grijă! Există cititori care au raportat apariția unei perechi de aripi în zona viselor după citire.


Uibesc

Cred că iubirea ne ia mereu pe nepregătite, întotdeauna ne lasă puțin uimiți. Iubiți și uimiți. În carte vei găsi un amestec apropiat de cel din realitate. Sunt lucruri care or să te lase cu o sprânceană ridicată și lucruri care or să te facă să vrei să le citești încă o dată. Așa cum se întâmplă cu toate cărțile bune, n-o să știi cât e iubire adevărată și cât e uimire sinceră, nefabricată. Această carte e o oglindă spartă și lipită la loc în care ne vedem aproape cum suntem, dar puțin deformați. În ceva mai frumos.


Versez

E prima carte pe care am publicat-o. 110 de pagini complet ilustrate din care vei afla câtă tristeţe e în viaţa unei bacterii şi câtă ironie e în destinele partenerilor de trafic, câtă poezie încape într-un sms şi câte lucruri din viaţa de zi cu zi pot fi spuse in versuri: declaraţiile de dragoste, certurile de la hypermarket, poveştile de la birou, extragerile loto, hobbyurile. O carte de făcut cadou, de păstrat pe noptieră, de răsfoit când ai nevoie de un zâmbet cât un weekend.